autismmamma

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2017

Sluta skuldbelägga dig själv för att du mår dåligt i er relation!

Av Autismmamma Autismmamma - Fredag 11 aug 23:05

Sluta skuldbelägga dig själv för att du mår dåligt i er relation! Om din partner inte är pålitlig kvittar det hur mycket du än kämpar för det kommer aldrig blir bra ändå.
 
Visste du att den vanligaste formen av våld sker i nära relationer? Under 2016 anmäldes omkring 12 400 misshandelsbrott i Sverige där gärningsmannen var i nära relation med offret. 
 
Nära relation i det här fallet innebär pojkvän/flickvän, make/maka enligt BRÅ. Våld behöver inte bara innebära fysiskt våld utan kan även innebära psykiskt våld så som kränkningar och förolämpningar av olika slag.

Att utsättas för psykiskt våld skadar din hälsa allvarligt. Du börjar tvivla på dig själv, ditt egenvärde och din självrespekt försvinner. 
 
Du försöker tänka ut exakt vad du ska säga och göra så du inte får höra hur dålig du är hela tiden, för du vill ju att din partner ska älska dig och du vill vara bra. 
 
Du funderar i timmar på om du vågar höra av dig nu så du inte är för jobbig och för "på". Men ändå lyckas din partner hacka på dig och klanka ned på allt som är du. 
 
På dina kläder, på din musiksmak, på din filmsmak. På dina intressen, på sättet du pratar. Växla mellan att älska dig och hata dig. Växla mellan varm och kall och ena stunden är du personens allt, nästa stund är du bara luft.

Det värsta av allt är att du själv tar på dig skulden för något som du inte är skyldig till. Att du sitter där och funderar på varför du gör allt så fel och varför du är så fel. 
 
Varför du just blev som du blev och inte kan göra saker rätt. Varför du inte är värd att älskas. Du tror att det är ditt eget fel att du mår sämre och sämre och att det är du som gör din partner illa, när det är tvärtom.
 
Det är din partner som gör dig illa, som gör att du mår så dåligt. Om din partner inte är pålitlig kvittar det hur mycket du än kämpar för det kommer aldrig bli bra ändå. Din partner kommer fortsätta kränka dig och behandla dig illa på olika vis. Men det är inte dig det är fel på. Det är inte du som gör fel.

När du träffar en partner som behandlar dig bra så kommer du förstå att det inte är du som är problemet. Det kommer vara svårt att hitta tilliten till både sig själv och till andra igen efter en sådan här upplevelse, men du kommer känna i magen när det är någon som är värd din tid för då har du inte samma oro som du hade innan. 
 
Jag talar av egen erfarenhet för jag vet hur det är att utsättas för psykiskt våld om och om igen, men jag vet också hur det känns när du faktiskt träffar den där personen som får dig att må bra och det är inte alls samma känsla. 
 
Självklart sitter ärren och en viss del av oron kvar, för det tar tid att komma över sådant här och det viktigaste är att både du och din partner har tålamod så såren får läka. 
 
Men jag lovar dig att det kommer bli bättre, för där ute finns det människor som kommer få hela din värld att kännas bättre och som vill få dig att må bra.
 
Jag hoppas att ni vill dela den och låta fler ta del av den så vi kan sprida budskapet vidare!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Autismmamma Autismmamma - Fredag 18 aug 20:21

Min familj -Jag blir alltid glad av min familj, att prata med dom, bara umgås det får mig att må bra och det blir jag glad av.Träning - När jag tränar, det spelar ingen roll om jag styrketränar, är ute och springer eller går på något pass det är allt...

Av Autismmamma Autismmamma - Fredag 18 aug 20:15

Det är nog inte alla som gillar mig, men det skiter jag i. Viktigast är att de som betyder något gör det. Nej man kan inte tycka om alla men man kan respektera dem man inte tycker om. Jag accepterar att folk inte gillar mig och nej jag kanske inte ...

Av Autismmamma Autismmamma - Fredag 18 aug 20:11

Titta upp mot himlen och minns den där personen som inte längre är med dig. Ja det finns fortfarande tillfällen när jag kan känna att jag vill ringa och berätta saker för vissa personer även om de varit borta länge. Vissa människor saknar man masso...

Av Autismmamma Autismmamma - Fredag 18 aug 20:00

Det finns inget som kan garantera att man får uppleva morgondagen. Så idag vill jag att min familj ska veta hur otroligt tacksam jag är över att ni är en del av mitt liv. Även om man planerar saker framåt så vet man aldrig vad morgondagen ska inneh...

Av Autismmamma Autismmamma - Fredag 18 aug 19:56

Var stolt över alla gånger du försöker oav sett hur det går. Så länge du gör så gott du kan med de förutsättningar du har, kan du alltid vara stolt över dig själv, oavsett hur det går. Om du gör så gott du kan med de förutsättningar du har så har d...

Presentation


Hej mina följare och läsare!

Hoppas ni kommer att tycka om min blogg / dagbok som är ganska personlig. Skriver bland annat om jobbiga saker i mitt liv såsom, mina depressionerna, mina psykiska besvär, mina diagnoser Autism, Asperger, Tvångstankar m.m.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ autismmamma med Blogkeen
Följ autismmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se